SARKOMA NGS PANELİ SOMATİK MUTASYONPANELİ

Entegrasyon KoduMDP6395
SUT KoduYetkili ile irtibata geçiniz. 0216 681 15 15
Kısa Adı/Sinonimler -
Gen Adı ALK, BCOR, BRAF, CAMTA1, CIC, CSF1, CRTNNB1, EGFR, EPC1, ERG, ESR1, EWSR1, FGFR1, FGFR2, FGFR3, FOS, FOSB, FOXO1, FUS, GLI1, HMGA2, JAZF1, MDM2, MEAF6, MET, MGEA5, MKL2, MYOD, NCOA1, NCOA2, NR4A3, NTRK1, NTRK2, NTRK3, NUTM1, PAX3, PDGFB, PHF1, PLAG1, PRKCA, PRKCB, PRKCD, RAF1, RET, ROS1, SSI8, STAT6, TAF15, TCF12, TFE3, TFG, USP6, VGLL2, YAP1, YWHAE
OMIM No -
Çalışma Süresi21 Gün
YöntemNGS
Red Krititerleri1,7,8,9
Örnek TürüMiktarTüpTransfer ŞartlarıÇalışma Günleri
PARAFİN BLOK, DOKU, KESİT ÖRNEĞİ, BİYOPSİ-Steril Kap18-24 °C 72 SaatHer Gün
Doldurulması Zorunlu FormlarAnamnez&Onam Formu
Test BilgileriSarkoma, çeşitli biyolojik ve klinik özelliklere sahip 160'ın üzerinde farklı kemik ve yumuşak doku neoplazmasından oluşan 60'tan fazla farklı histolojik varyant içeren heterojen, nadir tümör grubunu oluşturmaktadır. Çoğu sarkom için kesin köken hücresi bilinmemekle birlikte, sarkomlar kas, yağ dokusu ve kemik gibi mezenkimal soy dokularında ortaya çıkmaktadır. Vücut kütlesinin büyük kısmını mezenkimal dokular oluşturmasına rağmen, sarkomlar nadirdir ve insan malignitelerinin yaklaşık %1'ini oluşturmaktadır. Klinik olarak sarkomlar, minimal metastatik potansiyele sahip düşük dereceli tümörlerden, yaygın metastaz eğilimi olan oldukça agresif kanserlere kadar bir dizi davranış sergilemektedir.

Artan sayıda sarkom tipinde genetik füzyonlar tanımlanmış olup, kapsamlı testler değerli bir teşhis aracı haline gelmiştir. Çok çeşitli tümörlerin teşhisine yardımcı olmak için sarkom NGS panelimiz (Archer® FusionPlex®) 63 gendeki değişiklikleri içermektedir. Archer’ın tescilli Anchored Multiplex PCR (AMP™) teknolojisi sayesinde füzyon taranan genlerdeki tüm bilinen ve novel füzyonlar tespit edilebilmektedir
Red Tanımları(1)Transport Süresi ve Koşullarına Uymayan Numuneler (2)Dondurulmuş Numuneler (3)Pıhtılaşmış Numuneler (4)Hemolize Numuneler (5)Lipemik Numuneler (6)Hiperbilurubinemik Numuneler (7)Formol İçine Alınmış Numuneler (8)Alkol İçerisine Alınmış Numuneler (9)Steril Olmayan Numuneler.
Kıymetli numune grubundaki örnekler, Numune Kabul Ünitesi tarafından direkt red edilmez. İlgili Departman Sorumluları numunenin kabulüne/reddine karar verir.