FANCONİ ANEMİSİ FANCG TÜM GEN DİZİ ANALİZİ

Arama
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Select all
Filter by Categories
testler

FANCONİ ANEMİSİ FANCG TÜM GEN DİZİ ANALİZİ
Entegrasyon KoduMDP1170
SUT KoduYetkili ile irtibata geçiniz. 0216 681 15 15
Kısa Adı/Sinonimler -
Gen Adı FANCG
OMIM No614082
Çalışma Süresi60 Gün
YöntemNGS
Red Kriterleri1,2,3
Örnek TürüMiktarTüpTransfer ŞartlarıÇalışma Günleri
Kan (EDTA)5 MlMor Kapaklı18-24 °C72 SaatHer Gün
Doldurulması Zorunlu FormlarAnamnez&Onam Formu
Test BilgileriFanconi anemisi (FA), kalıtsal kemik iliği yetmezliği sendromları kategorisinde nadir görülen bir genetik bozukluktur. Hastaların yarısına 10 yaşından önce teşhis konulurken, yaklaşık %10'u erişkin olarak teşhis edilir. Küçük boy, anormal başparmak ve/veya yarıçap kemikleri, cilt pigmentasyonu, küçük kafalar, küçük gözler, anormal böbrek yapıları, kalp ve iskelet anomalileri gibi doğum kusurları olan hastalarda erken teşhis kolaylaşır. Bozukluk genellikle kan hücrelerinin, kırmızı kan hücrelerinin, beyaz kan hücrelerinin ve trombositlerin tüm kemik iliği üretiminin ilerleyici eksikliği ile ilişkilidir. Etkilenen bireylerin, akut miyeloid lösemi (AML) adı verilen kemik iliğinde kan oluşturan hücre kanseri veya baş, boyun, cilt, gastrointestinal sistem veya genital sistem tümörleri geliştirme riski yüksektir. FA erkeklerde ve kadınlarda eşit olarak bulunur ve tüm etnik gruplarda bulunur. Genellikle otozomal resesif bir genetik bozukluk olarak kalıtılır, ancak X'e bağlı kalıtım da bildirilmiştir. FA vakalarının yüzde seksen ila 90'ı, üç genden biri olan FANCA, FANCC ve FANCG'deki mutasyonlardan kaynaklanmaktadır.
Red Tanımları(1)Transport Süresi ve Koşullarına Uymayan Numuneler (2)Dondurulmuş Numuneler (3)Pıhtılaşmış Numuneler (4)Hemolize Numuneler (5)Lipemik Numuneler (6)Hiperbilurubinemik Numuneler (7)Formol İçine Alınmış Numuneler (8)Alkol İçerisine Alınmış Numuneler (9)Steril Olmayan Numuneler.
Kıymetli numune grubundaki örnekler, Numune Kabul Ünitesi tarafından direkt red edilmez. İlgili Departman Sorumluları numunenin kabulüne/reddine karar verir.