APC TÜM GEN DİZİ ANALİZİ

Arama
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Select all
Filter by Categories
testler

APC TÜM GEN DİZİ ANALİZİ
Entegrasyon KoduMDP799
SUT KoduYetkili ile irtibata geçiniz. 0216 681 15 15
Kısa Adı/SinonimlerGS; DP2; DP3; BTPS2; DESMD; DP2.5; PPP1R46
Gen Adı APC
OMIM No611731
Çalışma Süresi60 Gün
YöntemNGS
Red Kriterleri1,2,3
Örnek TürüMiktarTüpTransfer ŞartlarıÇalışma Günleri
Kan (EDTA)5 mLMor Kapaklı18-24 °C72 SaatHer Gün
Doldurulması Zorunlu FormlarAnamnez&Onam Formu
Test BilgileriWNT sinyal yolağı düzenleyicisi olan APC geni, birçok hücresel işlem içinde kritik rol oynayan APC proteininin üretilmesi emrini verir. APC proteini bir tümör baskılayıcı (supresör) görevi görür, bu da hücrelerin çok hızlı büyümesini ve bölünmesini ya da kontrolsüz bir şekilde bölünmesini engeller. Bir hücrenin ne sıklıkta bölündüğünü, bir doku içerisinden diğer hücrelere nasıl bağlanacağını ve bir hücrenin bir doku içinde mi yoksa uzakta mı hareket ettiğini kontrol etmeye yardımcı olur. Bu protein ayrıca, hücre bölünmesinden sonra bir hücrede bulunan kromozom sayısının doğru olduğundan emin olmanızı yardımcı olur. APC proteini, esas olarak bu görevleri diğer proteinlerle beraber, özellikle hücre etkileşimi ve sinyalleme ile ilgili olanlarla gerçekleştirir. APC ile ilişkilendirilen bir protein beta-katenin, belirli genlerin aktivitesini (ifadesini) kontrol etmeye yardımcı olur ve hücrelerin büyümesini (çoğalmasını) ve hücrelerin çok özel fonksiyonlarını yerine getirmek için olgunlaşma sürecini (farklılaşma) destekler. Ayrıca beta-katenin hücrelerin birbirine bağlanmasına yardımcı olur ve doku oluşumunda önemlidir. APC’nin beta-katenin ile birlikteliği, artık gerekmediğinde beta-katenin proteininin parçalanmasına işaret eder. APC genindeki çeşitli mutasyonların bağlı olduğu sağlık sorunları:Desmoid Tümör, Ailesel Adenomatoz Polipozis, Birincil Makronodüler Adrenal Hiperplazi, Diğer Kanserler. APC mutasyonlarının %90'i dizileme analizi ile, %8-%12 arası delesyon duplikasyon analizi ile tespit edilebilmektedir.
Red Tanımları(1)Transport Süresi ve Koşullarına Uymayan Numuneler (2)Dondurulmuş Numuneler (3)Pıhtılaşmış Numuneler (4)Hemolize Numuneler (5)Lipemik Numuneler (6)Hiperbilurubinemik Numuneler (7)Formol İçine Alınmış Numuneler (8)Alkol İçerisine Alınmış Numuneler (9)Steril Olmayan Numuneler.
Kıymetli numune grubundaki örnekler, Numune Kabul Ünitesi tarafından direkt red edilmez. İlgili Departman Sorumluları numunenin kabulüne/reddine karar verir.