AİLESEL PANKREAS KARSİNOMU-PALB2 TÜM GEN DİZİ ANALİZİ

Arama
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Select all
Filter by Categories
testler

AİLESEL PANKREAS KARSİNOMU-PALB2 TÜM GEN DİZİ ANALİZİ
Entegrasyon KoduMDP6285
SUT KoduYetkili ile irtibata geçiniz. 0216 681 15 15
Kısa Adı/SinonimlerFANCN; PNCA3
Gen Adı PALB2
OMIM No610355
Çalışma Süresi30 Gün
YöntemNGS
Red Kriterleri1,2,3
Örnek TürüMiktarTüpTransfer ŞartlarıÇalışma Günleri
Kan (EDTA)5 mlMor Kapaklı18-24 °C 72 SaatHer Gün
Doldurulması Zorunlu FormlarAnamnez&Onam Formu
Test BilgileriBilinen kalıtsal genetik sendromlarla ilişkisi olmaksızın, birinci derece akrabalarda iki veya daha fazla pankreas kanseri hastasının varlığı ailesel pankreas kanseri (APK) olarak tanımlanır ve PK'nin% 4-10'unu oluşturur. APK'den sorumlu olan genlerden birisi PALB2 genidir (muatsyon oranı: %3.1-%3.7). PALB2 geninin resmi adı "BRCA2'nin ortağı ve yerelleştiricisi/yerini belirleyicisi" dir. Bu gen, PALB2 proteinini yapacak bilgiyi içerir. Bu protein, hasarlı DNA'yı onarmak için BRCA2 proteini ile birlikte çalışır. PALB2 proteininin BRCA2 proteinini stabilize ettiğine ve BRCA2 proteininin hasarlı DNA'yı onarmasına izin verdiğine inanılıyor. PALB2 mutasyonu pankreas kanseri gelişme riskini 6 kat artırmaktadır.
Red Tanımları(1)Transport Süresi ve Koşullarına Uymayan Numuneler (2)Dondurulmuş Numuneler (3)Pıhtılaşmış Numuneler (4)Hemolize Numuneler (5)Lipemik Numuneler (6)Hiperbilurubinemik Numuneler (7)Formol İçine Alınmış Numuneler (8)Alkol İçerisine Alınmış Numuneler (9)Steril Olmayan Numuneler.
Kıymetli numune grubundaki örnekler, Numune Kabul Ünitesi tarafından direkt red edilmez. İlgili Departman Sorumluları numunenin kabulüne/reddine karar verir.