KONJENİTAL SANTRAL HİPOVENTİLASYON SENDROMU – PHOX2B TÜM GEN DİZİ ANALİZİ

Arama
Generic filters
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type
Select all
Filter by Categories
testler

KONJENİTAL SANTRAL HİPOVENTİLASYON SENDROMU - PHOX2B TÜM GEN DİZİ ANALİZİ
Entegrasyon KoduMDP1606
SUT KoduYetkili ile irtibata geçiniz. 0216 681 15 15
Kısa Adı/Sinonimler -
Gen Adı PHOX2B
OMIM No603851
Çalışma Süresi30 Gün
YöntemSANGER
Red Kriterleri1,2,3
Örnek TürüMiktarTüpTransfer ŞartlarıÇalışma Günleri
Kan (EDTA)5 mLMor Kapaklı18-24 °C72 SaatHer Gün
Doldurulması Zorunlu FormlarAnamnez&Onam Formu
Test BilgileriPHOX2B adlı bir gendeki mutasyonlar KONJENİTAL SANTRAL HİPOVENTİLASYON SENDROM'una neden olur. PHOX2B geni, doğumdan önce gelişim sırasında önemli olan bir proteinin yapılması için talimatlar sağlar. PHOX2B proteini, sinir hücrelerinin (nöronlar) oluşumunu desteklemeye yardımcı olur ve nöronların belirli işlevleri yerine getirmek (farklılaşma) için olgunlaşma sürecini düzenler. Protein, erken embriyoda birçok doku ve organa yol açan bir hücre grubu olan nöral krestte aktiftir. Nöral krest hücreleri, otonom sinir sisteminin parçalarını, yüz ve kafatasındaki birçok dokuyu ve diğer doku ve hücre tiplerini oluşturmak üzere göç eder.KONJENİTAL SANTRAL HİPOVENTİLASYON SENDROM'una neden olan PHOX2B gen mutasyonlarının, PHOX2B proteininin özellikle otonom sinir sisteminde nöron oluşumunu ve farklılaşmasını desteklemedeki rolünü engellediğine inanılmaktadır. Sonuç olarak, solunum, kalp hızı, kan basıncı ve vücut ısısının düzenlenmesi de dahil olmak üzere bu sistem tarafından kontrol edilen vücut fonksiyonları CCHS'de tutarsızdır.
Red Tanımları(1)Transport Süresi ve Koşullarına Uymayan Numuneler (2)Dondurulmuş Numuneler (3)Pıhtılaşmış Numuneler (4)Hemolize Numuneler (5)Lipemik Numuneler (6)Hiperbilurubinemik Numuneler (7)Formol İçine Alınmış Numuneler (8)Alkol İçerisine Alınmış Numuneler (9)Steril Olmayan Numuneler.
Kıymetli numune grubundaki örnekler, Numune Kabul Ünitesi tarafından direkt red edilmez. İlgili Departman Sorumluları numunenin kabulüne/reddine karar verir.